середу, 18 липня 2012 р.

Глава УГКЦ візьме участь у Всеукраїнській прощі до Галицької чудотворної ікони


28-29 липня 2012 року в с. Крилос (Давній Галич), що на Івано-Франківщині, відбудеться Всеукраїнська проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої з Крилоса. Архиєрейську Божественну Літургію під час прощі, яка вперше буде мати статус Всеукраїнської, очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Крім цього, Предстоятель Церкви  благословить відкриття новоствореної експозиції в Музеї історії Давнього Галича.
До Галицької чудотворної ікони Богородиці прибуде понад тисячу дітей з усієї України, які цього року приступили до Першої Сповіді і Урочистого Причастя. За словами Владики Володимира (Війтишина), Митрополита Івано-Франківського УГКЦ, участь Блаженнішого Святослава у цій прощі – це велична подія, адже Патріарх УГКЦ прибуває до свого другого осідку – Галича. «Радію з можливості спільно молитися перед чудотворною іконою з усіма прочанами, а особливо молоддю та дітьми, які прибудуть з усієї України. Хочу дякувати Богові за Рік Святих Таїнств, який, сподіваюся, принесе належні плоди як у цьому, так і в наступних роках», - прокоментував Митрополит Івано-Франківський.
Під час паломництва всі прочани візьмуть участь у Чині відновлення хресних обітів, поклоняться Галицькій чудотворній іконі Богородиці, відвідають Музей історії Давнього Галича. Для наймолодших паломників готується мистецька програма, яка в цікавий спосіб розкриє суть Святих Таїнств і буде унікальною можливістю катехизації.
Як відомо, 17 лютого 2011 року Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир (Війтишин) своїм декретом відновив кафедральний собор у с. Крилос і йому було надано статус чудотворного місця. Після останніх адміністративних змін в УГКЦ (утворення Івано-Франківської митрополії) цей собор опинився у підпорядкуванні Глави Церкви (відповідно до його титулу Києво-Галицького Верховного Архиєпископа). Блаженніший Святослав (Шевчук) продовжує традицію, започатковану попереднім Предстоятелем Церкви - Блаженнішим Любомиром (Гузаром), яка полягає в тому, що в останню неділю липня кожного року відбувається паломництво до цього святого місця за його участю.
Загалом же проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої є підсумком та кульмінацією Року Святих Таїнств, який відзначається в УГКЦ. Нагадаємо, що Синод Єпископів УГКЦ проголосив 2012 рік Роком Святих Таїнств, щоб якнайкраще підготуватися до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, що припадає на 2013 рік.

Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар